edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
boogschutter

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips

Edelstenen en sterrenbeelden

Bij ieder sterrenbeeld hoort een edelsteen. Leuk om bijvoorbeeld als verjaardagscadeau te geven aan een jarige. Overigens is het niet zo dat er bij ieder sterrenbeeld maar één edelsteen hoort, maar er is altijd één edelsteen die het meest beschreven wordt. We geven bij ieder jarig sterrenbeeld informatie over de belangrijkste edelsteen en daarnaast geven we enkele alternatieven.

Het is geen exacte wetenschap, er zijn heel veel lijsten met edelstenen en sterrenbeelden die verschillen vertonen en gelijkenissen. We hebben gekozen voor de edelsteen die het meest wordt beschreven bij een sterrenbeeld. Bij de Steenbok hoort de mooie robijn, de edelsteen die staat voor bescherming en liefde. De granaat hoort bij de vriendelijk Waterman, de edelsteen die er voor zorgt dat je altijd weer thuis komt. Natuurlijk kreeg het sterrenbeeld Vissen die amethist, het 'wijze' sterrenbeeld kreeg een 'wijze' steen. Bij de Ram hoort natuurlijk de bloedsteen, een sterke edelsteen die kracht geeft aan de drager. De saffier hoort natuurlijk bij de Stier, de edelsteen staat voor trouw en dat is wat de Stier is!

De creatieve Tweelingen kreeg de agaat als edelsteen en de Leeuw één van de belangrijkste helende edelstenen die we kennen, de onyx. Bij de Maagd wordt de carneool genoemd, ook een oude en belangrijke steen. De populaire peridoot hoort bij de Weegschaal, de aquamarijn (de schat van de zeemeerminnen) hoort bij de Schorpioen. De Boogschutter krijgt de misschien wel kleurrijkste edelsteen, de mooie topaas.


home © leukeverjaardagswensen.nl, welke edelstenen horen bij jarige sterrenbeelden