chinese horoscoop
aap
draak
geit
haan
hond
konijn
os
paard
rat
slang
tijger
varken
verjaardag horoscopen
westerse horoscoop
edelstenen sterrenbeeld
jarige persoonlijkheid
persoonlijkheid jarige

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips

Chinese verjaardag horoscoop

Chinese sterrenbeeld van een jarige? De Chinese sterrenbeelden voor iedere jarige hebben we voor je op een rijtje gezet. Net zoals de westerse horoscoop kent de Chinese horoscoop twaalf sterrenbeelden. Maar daar houdt de vergelijking dan ook wel mee op. De Chinese sterrenbeelden horen bij jaren, ieder jaar heeft een eigen sterrenbeeld.

Bij ieder nieuw jaar hoort ook een eigen sterrenbeeld maar let op het Chinese nieuwe jaar begint niet gelijk met het westerse. Het Chinees nieuwjaar begint in januari of februari en in een enkele geval pas in maart.

Wanneer iemand dus jarig is in januari of februari dan kan hij/zij het Chinese sterrenbeeld hebben van het voorafgaand jaar. We hebben alle data hiervoor op de afbeeldingen gezet bij de verschillende sterrenbeelden.

De Chinese sterrenbeelden zijn: de rat, de os, de tijger, het konijn, de draak, de slang, het paard, de geit, de aap, de haan, de hond en tenslotte het varken. De sterrenbeelden komen in deze vaste volgorde iedere 12 jaar terug.

Het 'jaar van de draak' komt dus altijd voor 'het jaar van de slang' en na 'het jaar van het konijn'. Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen kenmerken en karaktertrekken. Misschien herken je de jarige wel in de beschrijving die wij van het sterrenbeeld geven?


home © leukeverjaardagswensen.nl, chinese verjaardag horoscoop